Bio

tulp copyDe Nederlandse sopraan Elma Dekker kreeg haar eerste zanglessen van Marianne Pak. Momenteel wordt zij gecoacht door Hanneke de Wit en Paul Triepels. Elma volgde masterclasses bij o.a. Christoph Prégardien, Margreet Honig, Nico van der Meel, Johannette Zomer en Miranda van Kralingen.

Elma zingt als freelancer bij het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, SWR Vokalensemble en het Laurens Collegium Rotterdam. In februari 2014 nam zij deel aan ‘Meesters&Gezellen’, een projectkoor o.l.v. Kaspars Putnins waarbij jonge koorzangers worden gecoacht door leden van Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. In 2013 was Elma door De Nederlandse Opera geselecteerd om deel te nemen aan een tiendaagse workshop over contemporaine muziek.

Als solist zingt Elma regelmatig en met veel liefde Bach. In november 2015 zong zij de solocantates BWV 204 en BWV 209 begeleid door strijkers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Naast vele andere cantates heeft zij ook de Matthäus en Johannes Passion als solist uitgevoerd. Verder zong zij werken van o.m. Händel (Messiah), Fauré (Requiem), Vivaldi (Gloria), en Mendelssohn (Hör mein Bitten, diverse psalmen).

Elma Dekker geeft regelmatig concerten met organisten, waaronder Aart Bergwerff, Geerten van de Wetering, Matthias Havinga en Pieter van Dijk. Zij legt daarbij de focus op repertoire dat speciaal voor sopraan en orgel geschreven is van o.m. Max Reger, Alphons Diepenbrock en Hendrik Andriessen.

Voordat zij zich volledig op het zingen toelegde studeerde Elma contrabas bij Jean-Paul Everts en Knut Guettler aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Als bassiste heeft zij o.a. als aanvoerder in het NSO gespeeld onder leiding van Otto Tausk en participeerde zij in de NJO summer- en winteracademies onder leiding van Reinbert de Leeuw en Mark Wigglesworth. Zij speelde in orkesten onder leiding van o.a. Neeme Järvi, Martin Sieghart, Etienne Siebens en Hans Leenders.

Vanwege haar interessse in theologische vraagstukken studeerde Elma ook Wereldgodsdiensten aan de Universiteit Leiden.

Bio Elma Dekker-deutsch

Bio Elma Dekker-english